KETURIST

Turistický portál Košického kraja

DISCGOLFOVÉ IHRISKO



Ak by ste chceli vidieť čo Vás na novom discgolfovom ihrisku na Jahodnej čaká , kde sú umiestnené štarovacie miesta a kde koše tak v tomto videjku si to môžme pozrieť spolu.
Začína sa zľahka, ale niektoré koše sú umiestnené aj v lese či na okraji lesa takže to môže byť vcelku záludné. Ak by som si mal vybrať favorita, asi by to bol kôš č. 15.

🧡📢Predstavujeme ti ďalšiu ⭐NOVINKU⭐ – DISCGOLFOVÉ IHRISKO, ktoré pribudlo na turistickú mapu v Košickom svetovom kraji.

📌Vyskúšaj si tento nový šport aj ty! Discgolfové ihrisko sa nachádza v areáli lyžiarskeho strediska Jahodná, ktoré leží iba 15 km od Košíc, čo je dostatočne ďaleko od ruchu mesta, ale stále blízko na niekoľkohodinový výlet s rodinou, či priateľmi.

📌Stredisko Jahodná je populárne najmä kvôli lyžiarskym tratiam pre skúsených i začiatočníkov a rovnako kvôli bežkárskym a sánkarským tratiam, ktoré počas zimnej sezóny privítajú tisíce lyžiarov.

Aby našlo stredisko ďalšiu využiteľnosť a prilákalo návštevníkov aj v letnej sezóne, zúročili realizátori projektu prírodné danosti a charakter lokality a vytvorili jedinečné discgolfové ihrisko, ktoré je 1. v kraji a druhé na východnom Slovensku.

📌 Discgolf je individuálna hra s lietajúcim tanierom – diskom, ktorá ponúka aktívne strávený voľný čas v prírode.

Snahou hráča je dosiahnuť cieľ – discgolfovú „jamku“ v podobe špeciálneho koša – na čo najmenší počet hodov.

Pravidlá sú podobné ako pri klasickom golfe, avšak discgolfové ihrisko sa od golfového značne líši. Je na ňom viac prekážok ako napr. stromy, kríky, či výškové rozdiely, ktoré je potrebné prekonávať, alebo sa im vyhnúť.

Všetko čo k hre potrebujete je disk a pevná obuv.

Discgolfové ihrisko SWAM Jahodná tvorí 19 hracích košov a dva tréningové koše. Hráči si môžu vybrať z troch okruhov.

Projekt podporil Košický samosprávny kraj cez dotačný program Terra Incognita v sume 30 000€.

Zdieľajte prosím 🙂